Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 13 Juliol 2016 20:06

La baixada de rendiment del pou de Parets obliga l'Ajuntament de Vilademuls a restringir el consum d'aigua al municipi

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de Vilademuls s’ha vist obligat a restringir el consum d’aigua després de veure agreujats els problemes que pateix des de fa més d’un any el municipi a la xarxa de distribució, construïda pels mateixos veïns fa més de 30 anys.

La contaminació per mercuri del pou de Vilafreser a principis del 2015 va obligar a tancar-lo i el consistori va construir amb l’ajuda dels veïns una interconnexió provisional. Des de llavors, el municipi s’abasteix, en gran mesura, d’un pou principal situat a Parets d’Empordà. Des de fa uns dies , però, el rendiment d’aquest s’ha reduït al 50% i, davant l’elevat cost que suposa la contractació de camions cisterna, l’Ajuntament ha optat per restringir l’ús d’aigua per al consum de boca, la higiene personal i la cuina.

Per acabar-ho d’adobar, diumenge es va declara un incendi en aquesta zona que va reduir encara més les reserves d’aigua ja que se'n va haver d’utilitzar per a les tasques d’extinció pertinents.

Conjuntament al BAN d’alcaldia de restricció del consum d’aigua, el consistori ha fet arribar als veïns uns fulls informatius amb consells sobre com optimitzar i estalviar aigua. Tot i la gravetat de la situació, l’alcalde és optimista i creu que amb la col·laboració de tots la restriccions es podrien aixecar abans d’acabar el juliol.

Llegir 725 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Juliol 2016 20:44

Mitjà