Divendres, 26 Agost 2016 15:43

L'aplicació de romanents de tresoreria va provocar que Cornellà del Terri sobrepassés el límit d'estabilitat pressupostària el 2015

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Ministeri d’Hisenda ha publicat una llista de 19 municipis catalans que el 2015 van incomplir la regla de l’estabilitat pressupostària, entre els quals s’hi troba Cornellà del Terri.

Aquesta mesura va ser instaurada l’any 2012 per l’aleshores ministre Cristòbal Montoro per vetllar perquè les despeses ordinàries i inversions de les administracions locals no superessin, en cap cas, els ingressos previstos. En el cas de Cornellà del Terri, i segons explica el seu alcalde Salvador Coll, la situació va venir donada perquè el consistori va decidir incorporar uns 200.000 euros de romanents de tresoreria d’exercicis anteriors per afrontar amb fons propis diverses inversions en el pressupost del 2015.

Així doncs, aquesta diferència negativa entre despeses i ingressos no tindrà cap efecte negatiu per al consistori ja que no ha provocat cap endeutament del municipi. Tot al contrari, segons Salvador Coll, s’ha rebaixat l’endeutament i els impostos no s’han apujat.

Cornellà del Terri, doncs, no veurà reduït el seu marge de maniobra a nivell econòmic com si que succeirà en els ajuntaments que s’hagin endeutat gastant més del que han ingressat.  

Llegir 458 vegades Darrera modificació el Divendres, 26 Agost 2016 16:31

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes