Crespià

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i Llet Nostra col·laboren per ajudar als ramaders i ramaderes a trobar personal adequat pels llocs de treball que ofereixen.

L’Agència de Residus de Catalunya ha subvencionat el Consell Comarcal del Pla de l’Estany amb prop de 500.000€, provinents dels Fons Europeus Next Generation.

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat una subvenció de 488.938€ al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, per fomentar la recollida selectiva dels residus.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany continua amb la campanya de sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere que va engegar el passat mes de maig, coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Sota l’ombra de les nogueres de les nous crespianes, el cantautor valencià Pau Alabajos va compartir les cançons més icòniques dels vint anys de carrera discogràfica.

El Festival Recòndit porta a Crespià, aquest diumenge, el concert de Pau Alabajos, un dels músics més reconeguts de la cançó d’autor valenciana.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany vol engegar una campanya de sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere, aprofitant el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que es commemora el 17 de maig.

La campanya ‘Caça la vespa asiàtica’ del Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha allargat uns dies més, fins el mes de juny.

Germà Negre ha exhaurit les entrades per les dues sessions que protagonitzen a Hostal Càntut.

La tercera edició de l’Hostal Càntut ja ha presentat la programació, que comptarà amb les actuacions de Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Lo Barber i Carles Belda, Betzuca i un Sopar de cantadors i cantadores dinamitzat per Gemma Pla.

Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost que es commemora a principis de maig, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha donat a conèixer les dades dels compostadors comunitaris dels municipis de Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor, en els que la gestió de la Fracció Orgànica de Residus Municipals només es pot fer mitjançant el compostatge.  En aquest context, durant el 2021 a les 7 àrees instal·lades des del Consell es van extreure 1.636 quilos de compost madur.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles han signat un conveni per treballar plegats en la divulgació del patrimoni cultural de la comarca.

‘Fem drecera’ és el nom del nou circuit de caminades que ha creat el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, amb la complicitat dels ajuntaments i el Consell Comarcal. Es tracta de tretze caminades a deu municipis, i que es duran a terme al llarg d’aquest any entre el  8 de maig i el 20 de novembre.

Alcaldes, regidors i simpatitzants d’Esquerra Republicana al Pla de l’Estany es van trobar en la tradicional diada del partit, que cada any organitzen per a trobar-se i compartir una estona plegats.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha fet una modificació de crèdit del pressupost per valor de 2,3 milions d’euros. Aquests diners provenen del romanent de tresoreria de l’exercici 2021 i serviran per fer front a diverses despeses i inversions.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha engegat per segon any la campanya per capturar vespes asiàtiques. L’any passat es van instal·lar un centenar de trampes arreu de la comarca i es van aconseguir eliminar 1.500 vespes reina, de manera que es va evitar la creació de més d’un miler i mig de nius.

El Festival Recòndit ha presentat la segona edició, anunciant diverses novetats. La primera és que s’amplia el nombre d’escenaris. I és que tres ajuntaments més s’han sumat al cartell d’activitats i concerts, i ja són set les poblacions que acolliran aquest festival.

Amb el nou contracte de recollida de residus a la comarca, el model de recollida canviarà a la majoria de municipis i amb ell s’espera augmentar el percentatge de reciclatge.  

L’alcalde d’Esponellà, David Juan, és el nou president comarcal d’ERC, agafant el relleu de Joan Estarriola.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha adjudicat el contracte de servei de recollida i transport de residus municipals dels municipis de la comarca, excepte Banyoles.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).