L’entitat ecologista Limnos i el Museu Darder van organitzar un itinerari geològic, el cap de setmana passat, per veure les diferents pedres que s’han utilitzat a les construccions de la ciutat de Banyoles.
Prop d’una trentena de persones van participar de l’activitat que va començar al Museu Darder amb una xerrada introductòria a càrrec de Josep Maria Rodríguez, biòleg i membre de la junta de Limnos.
Després d’una breu explicació sobre geologia i l’evolució de la utilització de diferents tipus de pedres per les construccions, començant per les pròpies de cada zona fins arribar a una globalització en la que es poden trobar pedres d’arreu, els participants van sortir a voltar pels carrers de Banyoles.
Durant el passeig es van poder observar i identificar una vintena de roques i fòssils que es veuen fàcilment en façanes i paviments de diferents habitatges i establiments de Banyoles. Josep Maria Rodríguez va ser el guia d’aquesta activitat, acompanyat per Salvador Sarquella, per mostrar als assistents les diferents variats i ensenyar-los les característiques bàsiques per identificar-les.
Entre d’altres, es va poder veure el granit, la calcària nummulítica, la serpentinita, el gneis o el travertí i la pissarra.
L’activitat era gratuïta amb inscripció prèvia.