El Centre d’Estudis Comarcal de Banyoles organitza una xerrada, aquest proper dissabte, sobre el so de les campanes de la comarca.
De la mà del campanòleg Xavier Pallàs i el doctor en Història de l’Art Miquel Àngel Fumanal, es repassaran les principals característiques dels campanars i campanes que hi ha al Pla de l’Estany. I és que durant tot l’any passat, Pallàs i Fumanal van estar treballat en un inventari de totes les campanes de la comarca, una feina que no s’havia fet fins ara i que té l’objectiu de posar aquests elements patrimonials en valor.
L’inventari inclou fotografies i dades com les mides, les inscripcions, i, fins i tot, es pot escoltar el so que fan a través d’un codi QR. Entre les troballes que s’han fet destaca una campana del segle XII que pertanyia a l’església de Ventajol, a Sant Miquel de Campmajor i que ara es conserva al Santuari del Collell. A Catalunya només hi ha una altra campana tan antiga com aquesta i està al Museu Episcopal de Vic. A banda d’aquesta, també s’han trobat una gran quantitat de campanes del segle XVI, algunes fetes per fonedors molt importants de l’època.
La xerrada “El so de les nostres campanes” serà aquest proper dissabte, 14 de maig, a les sis de la tarda. L’acte es farà a la seu del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, a la Llotja del Tint.