Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Celíacs de Catalunya

L’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Celíacs de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques i intolerants al gluten que viuen a la ciutat.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que la ciutat ja fa temps que té en compte les persones celíaques, i entre d’altres mesures, s’utilitzen caramels sense gluten a la cavalcada de reis o s’han incorporat magdalenes aptes per a celíacs a les xocolatades populars. Noguer ha assegurat que amb aquest conveni, que no implica cap acord econòmic, també implica més assessorament i sensibilització sobre la malaltia.

El conveni preveu també formació als establiments de restauració. De fet, a la ciutat no hi ha cap restaurant està acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, tot i que sí que s’ofereixen diverses opcions sense gluten a alguns restaurants i bars de la cituat.

El president de l’Associació, José Molina, ha explicat que, en definitiva, el que es tracta és que es sociabilitzi tot el que es pugui aquesta malaltia.

A Banyoles hi ha 33 famílies que formen part de l’Associació de Celíacs de Catalunya, tot i que es calcula que prop del 7% de la població és intolerant o al·lèrgic al gluten. En el conjunt de Catalunya, hi ha més de 70.000 persones celíaques, tot i que es calcula que el 80% dels casos no estan diagnosticats.

L’Associació de Celíacs de Catalunya ha signat convenis com el de Banyoles amb  una setantena de municipis catalans.

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Celíacs de Catalunya

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Celíacs de Catalunya

L’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Celíacs de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques i intolerants al gluten que viuen a la ciutat.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que la ciutat ja fa temps que té en compte les persones celíaques, i entre d’altres mesures, s’utilitzen caramels sense gluten a la cavalcada de reis o s’han incorporat magdalenes aptes per a celíacs a les xocolatades populars. Noguer ha assegurat que amb aquest conveni, que no implica cap acord econòmic, també implica més assessorament i sensibilització sobre la malaltia.

El conveni preveu també formació als establiments de restauració. De fet, a la ciutat no hi ha cap restaurant està acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, tot i que sí que s’ofereixen diverses opcions sense gluten a alguns restaurants i bars de la cituat.

El president de l’Associació, José Molina, ha explicat que, en definitiva, el que es tracta és que es sociabilitzi tot el que es pugui aquesta malaltia.

A Banyoles hi ha 33 famílies que formen part de l’Associació de Celíacs de Catalunya, tot i que es calcula que prop del 7% de la població és intolerant o al·lèrgic al gluten. En el conjunt de Catalunya, hi ha més de 70.000 persones celíaques, tot i que es calcula que el 80% dels casos no estan diagnosticats.

L’Associació de Celíacs de Catalunya ha signat convenis com el de Banyoles amb  una setantena de municipis catalans.