Colors: Yellow Color

L’Ajuntament de Porqueres va aprovar, aquest dimarts,  les ordenances fiscals per al 2021 amb un canvi important pel que fa a la taxa que regula el servei de gestió de residus municipals. Porqueres posarà en marxa un nou model de taxa variable per la qual cada habitatge pagarà en funció de l’aportació anual que faci al servei.  

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha adjudicat el projecte per renovar la instal·lació elèctrica i el sistema de il·luminació del camp de futbol. Aquests treballs completen el canvi de il·luminació pública, passant a llum LED, que el consistori va iniciar l’any 2018 i que ha permès que en un any hagin reduït un 30% la factura elèctrica del municipi.

L’Ajuntament de Camós començarà a instal·lar, en les properes setmanes, contenidors tancats de càrrega posterior als quals només podran accedir els veïns i veïnes de zones concretes del municipi. La mesura es pren per combatre l’incivisme que pateixen les àrees d’aportació de Camós on habitualment apareixen deixalles escampades i contenidors saturats.

L'Ajuntament de Banyoles ha tret a licitació la instal·lació d'un  conjunt  de  jocs  d'aigua  per  a nens  a l'espai públic que connecta el carrer Girona amb l'itinerari del rec Major. L'actuació s'inclou i, de fet, complementa el projecte de recuperació i rehabilitació del tercer tram del rec Major, entre el c/ Jaume Butinyà i el c/ Blanquers.

L’Ajuntament de Banyoles està treballant per recuperar el control i la gestió del servei de recollida d’escombraries  a la ciutat, un cop expiri l’actual concessió. L’alcalde Miquel Noguer, ho va avançar en el darrer ple municipal arrel d’una intervenció del regidor de Convivència i progrés alertant de la contant acumulació de deixalles a les diferents zones de contenidors de Banyoles.

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha impulsat una campanya de conscienciació ciutadana per lluitar contra l’actitud d’alguns  propietaris de gossos que no recullen els excrements de les seves mascotes de la via pública.

Amb l’eslògan ‘Jo no embruto Cornellà, i tu?’, la iniciativa pretén acabar amb aquests comportaments incívics i aconseguir que l’espai públic del municipi sigui més net i agradable per a tothom. El consistori aposta per intentar sensibilitzar i despertar la consciència de la població abans d’arribar a l’extrem d’haver de sancionar.

Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació excepcional provocada per la COVID-19, canvia de format enguany i no serà presencial.  Aquest primer cap de setmana d’octubre, Benvinguts a Pagès es podrà seguir a les xarxes socials a través d’un esdeveniment excepcional en què es mantindrà l’essència del projecte que dona a conèixer l’origen dels productes que consumim cada dia i que es produeixen arreu del país.

La Diputació de Girona destinarà dos milions tres-cents mil euros en la campanya “Del pla a l’acció”. Aquesta iniciativa preveu l’execució de 387 accions per millorar l’eficiència energètica a les comarques gironines i reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle, entre aquest any i l’any vinent.

Durant aquesta segona quinzena de setembre, l’Ajuntament de Banyoles està adequant la zona del Parc de la Draga més propera al Club Natació Banyoles. Les obres d’ampliació de l’entitat esportiva que es van dur a terme l’estiu passat havien obligat a enretirar una part del carril bici que ara s’està refent amb un nou recorregut més proper al parc.

El Consorci de l’Estany iniciarà dilluns diferents actuacions de millora al sector dels Amaradors, a la zona nord de l’Estany de Banyoles. El cost del projecte és de 57.803,92€, dels quals el Consorci de l’Estany ha aconseguit un ajut que cobreix el 90% del total a través de la convocatòria d’ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).