Divendres, 20 Desembre 2013 18:49

El fons personal del primer arquitecte municipal de Banyoles, Francesc Figueras i de Ameller, a l’Arxiu Municipal de Banyoles

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

38 metres lineals de documentació és el que el fill del primer arquitecte municipal de Banyoles, Francesc Figueras i de Ameller, ha dipositat a l’Arxiu Municipal de Banyoles.

Es tracte del fons documental de l’arquitecte, on es poden trobar projectes, plànols i algunes fotografies de evolució d’obres i edificis de la ciutat. Entre els projectes urbanístics que es poden consultar hi ha el de dels banys vells, de l’any 1937; el camp de Futbol Vell, el camps de Futbol Nou, el Grup escolar Rafael de Campalans o les obres de la Pia Almoina de l’any 1945, entre d’altres. A banda de projectes municipals, Francesc Figueras també es va realitzar algunes obres particulars com les remodelacions de diferents cases i masies de Banyoles i comarca, datades entre els anys 30 i 80 del segle passat. Degut al càrrec que va ocupar com a director i professor de l’Escola d’Arts i Oficis, el fons també inclou dibuixos del centre. D’aquesta manera es pot veure el desenvolupament de la ciutat durant principis i meitat del segle XX.

Francesc Figueres i de Ameller va morir l’any 1992 als 90 anys d’edat. Durant la seva vida professional, va ser durant molts anys arquitecte municipal de Banyoles, des de 1928 fins el 1972. El mateix any que va entrar com arquitecte municipal, es va crear l’Escola d’Arts i Oficis, de la que va ser nomenat director i professor. També va ser membre de la Junta dels Museus de Banyoles dels anys 30, fundador del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, l’any 1943, i director del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. L’any 1991 se li va concedir la Medalla d’or de la ciutat de Banyoles i actualment hi ha un carrer a la ciutat que porta el seu nom.

Llegir 2145 vegades Darrera modificació el Dimarts, 24 Desembre 2013 18:21

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).