Banyoles

Aquest divendres comencen oficialment les festivitats de Setmana Santa, un cap de setmana llarg en el que, habitualment, hi ha grans desplaçaments de la població. Davant l’excepcionalitat de la situació, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat la necessitat de complir amb el confinament que marca l’estat d’alarma.

El Pla de l’Estany ha registrat 358 ERTO, Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, des del passat 22 de març. Aquestes són les dades publicades per l’Observatori del Treball i Model Productiu, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Festival d’Emergències Musicals de Banyoles, FEM Jazz!, organitzat per Taller de Músics de Banyoles, és un dels esdeveniments que s’ha vist afectat per la cancel·lació d’activitats socials, culturals i esportives de la ciutat dels mesos abril i maig.

Entitats, col·lectius, clubs esportius i administracions multipliquen esforços aquests dies per continuar sent a prop dels ciutadans i per oferir a grans i petits alternatives d’oci per omplir aquests temps de confinament total obligat per la crisi sanitària de la COVID-19.

La decisió de la comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, de suspendre tota l’agenda d’activitats culturals prevista per als mesos d’abril i maig davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19, ha afectat de ple els Concerts d’Aigua del Club Natació Banyoles.

Adam Fontes no continuarà la banqueta del primer equip del Club Esportiu Banyoles. El tècnic de Roses, de fet, ja ha donat per acabada la seva etapa al club blanc-i-blau i ho feia en un comunicat que va publicar a Twitter aquest mateix dimecres.

La Diputació de Girona avançarà la meitat del Fons de Cooperació Econòmica previst per aquest any 2020 als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació. L’objectiu és garantir la liquiditat financera de les corporacions locals i que així puguin contribuir a la recuperació econòmica que es derivi de la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

“Ecce Homo: La Passió de Banyoles”, és la proposta amb la que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles s’estrena a la iniciativa #teatrealsofa, que han impulsat diferents equipaments culturals d’arreu del país.

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany havia d’organitzar el passat 19 de març una nova edició del seu tradicional Rodajoc. Es tracta d’una trobada en la que participen els alumnes de 3r de primària de totes les escoles del Pla de l’Estany i que recupera jocs tradicionals de diferents cultures, com a font d'intercanvi de valors i realitats.

L’Ajuntament de Banyoles ha suspès totes les activitats previstes pels mesos d’abril i maig. Així ho ha decidit la comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària del consistori, després de la reunió d’aquest dimarts. Tot i que l’allargament de l’estat d’alarma obligava a la suspensió d’activitats del mes d’abril, l’Ajuntament de Banyoles ha pres la decisió de suspendre també tota la programació d’activitats culturals, turístiques, socials i esportives que s’havien de celebrar no només el mes d’abril, sinó també durant el maig.

Ell és Miquel Duran, banyolí i científic de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, una de les moltes institucions que treballen per trobar fàrmacs efectius contra el coronavirus.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha volgut incidir en la necessitat d’utilitzar correctament el servei de recollida de trastos i de no acumular deixalles al costat dels contenidors durant el confinament que han de complir el ciutadans en el marc de l’estat d’alarma.

El projecte Reciclos Pla de l’Estany i l’Associació de Micropobles de Catalunya, de la qual en formen part els municipis d’Esponellà i Sant Miquel de Campmajor, han engegat una iniciativa solidària per aconseguir més material sanitari per totes aquelles persones que lluiten, des de primera línia, contra la pandèmia del coronavirus.

Des que el passat 14 de març el Govern espanyol va decretar l’estat d’alarma i, de retruc, el confinament total de la població, han proliferat a través de les xarxes socials infinitats d’iniciatives tant de particulars com d’entitats que volen fer més agradable aquesta situació.Una d’elles l’ha engegat l’Oficina Jove del Pla de l’Estany – Cal Drac que va més enllà i no se centra tant en el confinament com en el que vindrà després.

Anna Port és una banyolina que va viatjar al Nepal a finals del mes de febrer, i encara avui en dia hi és, després de no haver trobat cap alternativa que li garantís poder tornar a casa. Durant aquests dies ha estat explicant les seves experiències a través del seu blog de viatges (www.descubriendoelmundoconanna.com) i el seu perfil de Instagram (@descubriendoelmundoconanna).

L’Associació Banyoles Comerç i Turisme està redissenyant les campanyes que tenia previstes per aquest 2020.

Aquest dilluns al matí han començat uns obres d’urgència al carrer Ronda Fortià de Banyoles, just a la part on fa cantonada amb el carrer Llibertat. Es tracta d’una actuació que incideix sobre la xarxa de sanejament i drenatge urbà i que, per tant, entra dins el llista d’obres autoritzades pel decret d’estat d’alarma que hi ha vigent actualment i fins el 26 d’abril a causa de la pandèmia de la COVID-19. En tot moment, els treballs es porten a terme amb les mesures de seguretat i salut corresponents per garantir la seguretat tant dels mateixos operaris com de la resta de ciutadans.

El grup municipal de Convivència i Progrés a l’Ajuntament de Banyoles ha incidit en la necessitat de destinar tot el romanent positiu de tresoreria que el consistori ha obtingut de la liquidació del pressupost del 2019 a combatre la possible crisi econòmica que es derivi de la pandèmia del coronavirus.

Sumem Banyoles ha donat a conèixer el seu propi directori dels establiments de la comarca del Pla de l'Estany que estan en servei durant el confinament, una de les iniciatives incloses al paquet de mesures que ha fet arribar a l'equip de govern.

La majoria dels establiments associats a Banyoles Comerç i Turisme estan tancats des de fa tres setmanes, però l’associació continua treballant per estar present en el dia a dia dels banyolins i banyolines i ho fa a través de les xarxes socials.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes