Dijous, 28 Agost 2014 14:06

Es crea una associació per intentar recuperar l’espai de la Puda

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Els Amics de la Puda és el nom de la nova associació que s’està creant per intentar recuperar aquest espai de la ciutat, deixat des de fa més de quaranta anys. 

Segons un dels membres de l’entitat, Albert Tomàs, la idea va sorgir entre uns quants amics, conscients de la imatge que es desprèn d’aquest entorn, situat a una de les entrades de Banyoles. Amb la voluntat de intentar que es recuperi l’aspecte que havia tingut anteriorment, Els Amics de la Puda van engegar un grup a la xarxa social Facebook per fer difusió del projecte que ja compta amb més de 1.000 seguidors.

Tot i que són conscients que tornar a engegar el balneari és molt difícil, degut a la alta inversió que es necessitaria, sí que volen que s’arregli l’entorn del balneari per a que torni a tenir el protagonisme social que tenia a mitjans del segle passat.

L’any 1960 va ser la última temporada del balneari de la Puda i després va tancar les seves portes. Tot i que en aquell moment no se li va donar massa importància a aquest fet, avui en dia hi ha veïns que encara recorden els beneficis de l’aigua de la Puda, així com els moments passats en aquest espai.

Els Amics de la Puda passaran de les xarxes socials a un acte cultural per trobar-se cara a cara el proper 12 de octubre a partir d’un quart de cinc de la tarda, als voltants de la Font de la Puda. En aquesta activitat, que es preveu que duri una hora, es podrà tornar a tastar la cansalada, i l’escriptora Núria Esponellà llegirà algun fragment del seu llibre Dones d’aigua, entre d’altres accions.

Llegir 2167 vegades Darrera modificació el Dissabte, 30 Agost 2014 20:15

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).