Can Carlina de Cornellà del Terri; Mas Auró d’Esponella; i Dolça Abella i Nous Can Llavanera de Crespià són els quatre productors del Pla de l’Estany que s’han endut un dels reconeixements de la 5a edició de Girona Excel·lent.
Un total de 116 productes de 70 empreses de la demarcació de Girona han rebut aquest distintiu, que implica avantatges en promoció, formació, treball en xarxa i ús de la marca. Girona Excel·lent és una segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona.
Les distincions es reparteixen en catorze categories. Pel que fa a les empreses del Pla de l’Estany, Can Carlina de Cornellà del Terri ha rebut una distinció en la categoria de Conserves i Semiconserves, pel seu producte de cargol bover, tomàquet, carn porc rostida i sofregit de ceba. En la categoria de fruits secs, l’empresa de Crespià Nous Can Llavanera s’ha endut un dels segells per les seves nous. També a Crespià, Dolça Abella ha obtingut dos distintius en la categoria de mel, un per la Mel de muntanya de l’Albera i l’altre per la Bresca de mel de cap d'ase. Per últim, Mas Auró d’Esponellà s’ha endut un altre segell Girona Excel·lent pel seu oli Arbequina Premium ECO.
En total es van presentar 447 empreses, 134 més que en la quarta edició que es va fer fa dos anys. En els dos anys de durada del programa, els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent; es beneficiaran d’accions de promoció i difusió (participant en materials divulgatius, campanyes de comunicació i publicitat, i fires i esdeveniments especialitzats), i també gaudiran de serveis de formació i de treball en xarxa empresarial.