Dos productes autòctons del municipi com les nous i la mel han estat protagonistes aquest cap de setmana a Crespià. El poble s’ha omplert de parades i d’activitats paral·leles en motiu de la 44a edició de la Fira de la Mel. Malgrat la pluja que va caure dissabte a la tarda, l’afluència va ser bona tant a la mateixa fora com a les propostes complementàries, principalment de caire musical.
El tradicional acte d’inauguració va donar, dissabte al migdia, el tret de sortida a la Fira de la Mel. La benedicció per part del rector va precedir els parlaments de les autoritats, que van fer el lliurament del Premi Pi d’Or, una distinció que l’Ajuntament de Crespià va instaurar l’edició passada per reconèixer a aquelles persones o empreses que col·laboren en la difusió del municipi. En aquesta ocasió va recaure en la Brigada dels Senders. A continuació, i com ja és habitual, es va comptar amb els balladors de l’Esbart Dansaire de Fontcoberta que van protagonitzar una petita actuació a la plaça Major. Tothom qui es va acostar fins al poble va poder complementar el matí participant al tast de diferents tipus de mel que Dolça Abella va dirigir al Centre Polivalent o passejar entre les parades, que enguany s’havien incrementat .
A les 4 de la tarda va continuar la programació amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Banyoles, a la plaça Major, després de la qual es va fer un taller d’espelmes al Centre Polivalent. La jornada es va tancar amb un concert de música de cambra a l’església. De cara al diumenge, la programació d’activitats va arrancar amb la 9a Caminada Popular, va seguir amb una batucada del grup Xivarri de Sils i amb tallers d’origami per a la creació d’abelles amb papiroflèxia i d’ales d’abella. Al punt horari de migdia, es va celebrar l’ofici solemne i a la tarda una nova audició de sardanes amb la cobla Rossinyolets. Durant tot el cap de setmana es van poder visitar les exposicions de fotografia “Fent-se la Pau a la Vall del Cauca” de Freddy Jornet i “Tastets”, de Jaume Llorens.